Plaučių funkcijos tyrimų interpretacija – naujieji ERS/ATS standartai - Malakauskas, Kęstutis (Pulmonologija ir alergologija, 2022)
Šioje apžvalgoje pateikiami atnaujinti 2022 m. ERS/ATS plaučių funkcijos tyrimų interpretacijos standartai. Aptariamos sveikos populiacijos norminės lygtys ir normos ribos, bronchų plėtimo mėginio vertinimas. Pateikiami spirometrijos, plaučių tūrių ir dujų difuzijos tyrimų interpretacijos algoritmai.