Nintedanibas veiksmingai lėtina FVC mažėjimą gydant sergančiuosius idiopatine plaučių fibroze, kitomis progresuojančiomis fibrozuojančiomis intersticinėmis plaučių ligomis bei su sistemine skleroze susijusia intersticine plaučių liga - Biekšienė, Kristina (Pulmonologija ir alergologija, 2022)
Nintedanibas – tai priešfibrozinis vaistas, viduląstelinis tirozino kinazės receptorių inhibitorius. Nintedanibas patvirtintas idiopatinės plaučių fibrozės, kitų progresuojančių fibrozuojančių intersticinių plaučių ligų ir su sistemine skleroze susijusios intersticinės plaučių ligos gydymui. Nintedanibas veiksmingai sulėtino gyvybinės plaučių talpos mažėjimą gydant šias plaučių ligas ir toks poveikis buvo ilgalaikis.