Mokslinės tezės - Kalinauskaitė-Žukauskė , Virginija (Pulmonologija ir alergologija, 2023)
Skirtingų kraujo eozinofilų potipių poveikis bronchų lygiųjų raumenų ląstelių migracijai ir su tarpląsteliniu užpildu susijusiai proliferacijai sergant astma. CD4+CD25+FoxP3+ T reguliaciniai limfocitai ir su jais susiję citokinai sergantiesiems atopinėmis ligomis. Įsijautrinimo namų dulkių erkių alergenams profiliai, sergant alerginėmis kvėpavimo takų ligomis. Pilotinis tyrimas. Nepageidaujamos reakcijos į vakcinas nuo COVID-19, sergant alerginėmis ligomis. Biologiškai aktyvios medžiagos kaip potencialūs biologiniai žymenys 2 tipo kvėpavimo takų uždegimui atpažinti.