Tinkamo inhaliatoriaus ir vaistų derinio parinkimas – lėtinės obstrukcinės plaučių ligos gydymo pagrindas - Ankudavičius, Vytautas (Pulmonologija ir alergologija, 2020)
Lėtinės obstrukcinės plaučių ligos (LOPL)medikamentinio gydymo pagrindas yra įkvepiamieji bronchus plečiantys vaistai. Tačiau, parenkant gydymą, svarbu ne tik pritaikyti tinkamiausią vaistą arba vaistų derinį, laiku skirti gydymą arba jį intensyvinti, bet ir parinkti pacientui labiausiai tinkamą inhaliatorių. Tiotropio/olodaterolio tyrimai įrodė gydymo deriniu, palyginus sumonoterapija, pranašumą gerinant plaučių funkciją,mažinant simptomus, hiperinfliaciją, didinant fizinį aktyvumą ir ištvermę, retinant LOPL paūmėjimus, patvirtino ankstyvojo gydymo dviejų bronchus plečiančių vaistų deriniu naudą, išlaikė panašų saugumo profilį bei užtikrino geresnę pacientų gyvenimo kokybę. Respimat® smulkią miglą sukuriantis inhaliatorius – tai unikalus prietaisas, generuojantis lėtai judančią, švelnią ir ilgai išliekančią dulksną bei užtikrinantis ypač didelę vaisto dalelių depoziciją smulkiausiuose kvėpavimo takuose bei visą parą trunkančią bronchodiliataciją. Kartotinio naudojimo Respimat®, kurį galima naudoti su šešiais užtaisais, reikšmingai prisideda prie aplinkos taršos mažinimo.