Idiopatinės plaučių fibrozės ir kitų intersticinių plaučių ligų, pasižyminčių progresuojančia plaučių fibroze, gydymas nintedanibu - Kondratavičienė, Laima (Pulmonologija ir alergologija, 2023)
Nintedanibas – tai viduląstelinis tirozino kinazės inhibitorius, priešfibrozinis vaistas, patvirtintas idiopatinei plaučių fibrozei (IPF) gydyti. 2022 m. parengtos naujos IPF ir kitų intersticinių plaučių ligų, susijusių su progresuojančia plaučių fibroze (PPF), rekomendacijos. Šios rekomendacijos, derinant su atliktais klinikiniais tyrimais, įrodo nintedanibo veiksmingumą, kitų, nesusijusių su IPF, intersticinių plaučių ligų, pasireiškiančių PPF, gydyme.