Metastazavusio nesmulkiųjų ląstelių plaučių vėžio gydymas pembrolizumabu ir chemoterapija. Klinikinės praktikos tyrimo duomenys - Vagulienė, Neringa (Pulmonologija ir alergologija, 2024)
Pembrolizumabas yra programuotos ląstelės žūties baltymo 1 (angl. programmed cell death protein-1, PD-1) inhibitorius, patvirtintas metastazavusiam nesmulkiųjų ląstelių plaučių vėžiui (NSLPV) gydyti kartu su chemoterapija, nepriklausomai nuo programuotos ląstelių žūties baltymo ligando 1 (angl. programmed cell death protein ligand-1, PD-L1) raiškos navikiniame audinyje. Klinikinės praktikos duomenimis, imunoterapija ir chemoterapija yra veiksminga neatsižvelgiant į PD-L1 raišką ir NSLPV histologinį tipą