Vakcinos komponentai, sukeliantys padidėjusio jautrumo reakcijas. Alergiškų pacientų vakcinacija - Šematonytė, Justina (Pulmonologija ir alergologija, 2024)
Vakcinos yra pagrindinės visuomenės sveikatos priemonės, pasižyminčios palankiu saugumo profiliu ir veiksmingumu. Jos taip pat svarbios istoriškai, mažinant infekcinių ligų naštą. Nors rimtos alerginės reakcijos į vakcinas yra retos, gydytojui specialistui reikėtų žinoti potencialius alergenus vakcinose. Šioje apžvalgoje pateikiami įvairių vakcinos komponentų, galinčių sukelti padidėjusio jautrumo reakcijas, pavyzdžiai.