Poodinės atezolizumabo formos farmakokinetika, veiksmingumas, imunogeniškumas ir saugumas gydant nesmulkiųjų ląstelių plaučių vėžį. IMscin001 klinikinio tyrimo (2 dalies) duomenys - Gurevičienė, Giedrė (Pulmonologija ir alergologija, 2024)
Programuotos ląstelių žūties ligando 1 (PD-L1) inhibitoriaus atezolizumabo skyrimas į veną patvirtintas daugumai solidinių navikų gydyti. Siekiant pagerinti gydymo patogumą ir sveikatos priežiūros veiksmingumą, sukurtas atezolizumabo ir rekombinantinės žmogaus hialurodinazės PH20 junginys, skirtas naudoti po oda. IMscin001 atsitiktinių imčių, daugiacentris III fazės klinikinis tyrimas (2 dalis) parodė, kad atezolizumabas, leidžiamas po oda, palyginti su leidžiamu į veną, rodo ne prastesnius vaisto pasiskirstymo po pirmosios injekcijos rezultatus. Veiksmingumas, saugumas ir imunogeniškumas tarp gydymo grupių buvo panašūs ir atitiko ankstesnių klinikinių tyrimų, kai atezolizumabas buvo patvirtintas įvairioms onkologinėms ligoms gydyti leidžiant į veną, rezultatus. Panaši vaisto ekspozicija ir klinikinės baigtys, skiriant gydymą atezolizumabu po oda ir į veną, pagrindžia po oda leidžiamo atezolizumabo skyrimą kaip alternatyvą į veną leidžiamam atezolizumabui, o tai gali pagerinti sveikatos priežiūros veiksmingumą ir patogumą tiek pacientams, tiek sveikatos priežiūros specialistams.