Naujosios spirometrijos atlikimo ir interpretacijos rekomendacijos - Malakauskas, Kęstutis (Pulmonologija ir alergologija, 2024)
Spirometrija – tai plačiausiai naudojamas plaučių funkcijos tyrimas. Šiuo tyrimu nustatomas arba įtariamas plaučių ventiliacijos sutrikimo pobūdis – obstrukcija, restrikcija arba mišrus, taip pat vertinamas obstrukcijos išnykstamumas ir kintamumas. Spirometrija yra svarbi diagnozuojant plaučių ligas, stebint jų eigą ir gydymo veiksmingumą, numatant prognozę.