Įspūdžiai iš įvykusio kasmetinio Europos respiratologų draugijos kongreso - Vasylė, Eglė (Pulmonologija ir alergologija, 2024)
Vienoje, Austrijoje, rugsėjo 7–11 d. vyko tarptautinis Europos respiratologų draugijos (angl. European Respiratory Society, ERS) kongresas, subūręs tūkstančius pasaulio specialistų, besidominčių kvėpavimo sistemos medicina ir naujausiais mokslo bei klinikiniais pasiekimais šioje srityje. Šių metų kongreso tema – „Žmonės ir mašinos: kaip pasiekti pusiausvyrą“ (angl. Humans and machines: getting the balance right) – buvo itin aktuali, atsižvelgiant į sparčiai besivystančias dirbtinio intelekto technologijas ir jų pritaikymą medicinoje.