Minimaliai invazinė plaučių vėžio chirurgija - Bajoriūnas, Vytis (Pulmonologija ir alergologija, 2018)
Plaučių vėžys yra viena dažniausių mirtingumo nuo vėžio priežasčių visame pasaulyje. Vaizdo torakoskopinė chirurgija dėl savo saugumo ir efektyvumo vis dažniau naudojama plaučių vėžio diagnostikai ir ankstyvos stadijos plaučių vėžio gydymui.