Idiopatinės plaučių fibrozės diagnostikos ir gydymo rekomendacijos 2017 - Malakauskas, Kęstutis; Biekšienė, Kristina; Dobrovolskienė, Laima; Miliauskas, Skaidrius; Šarauskas, Valdas; Zaveckienė, Jurgita; Žemaitis, Marius (Pulmonologija ir alergologija, 2017)
Idiopatinė plaučių fibrozė (IPF) – tai nežinomos priežasties lėtinės, progresuojančiai fibrozuojančios intersticinės pneumonijos specifinė forma, išskirtinai pasireiškianti suaugusiems asmenims. Sergamumas IPF pastaraisiais metais auga, galimai, dėl pagerėjusios diagnostikos ir ligos eigą modifikuojančio gydymo priešfibroziniais vaistais nintedanibu ir pirfenidonu, kurie lėtina IPF progresavimą. Šiose rekomendacijose pateikiama IPF diagnostika, medikamentinis ir nemedikamentinis gydymas.