Lėtinės tromboembolinės plautinės hipertenzijos diagnostika ir gydymas - Miliauskas, Skaidrius; Hoppenot, Deimantė; Žemaitis, Marius; Ereminienė, Eglė (Pulmonologija ir alergologija, 2017)
Lėtinė tromboembolinė plautinė hipertenzija (LTPH) – tai liga, sąlygota lėtinės plaučių arterijų (dažniausiai stambiųjų) obstrukcijos. Negydant šios ligos, prognozė yra bloga. Kai pažeidžiamos pagrindinės plaučių kraujagyslės, pirmojo pasirinkimo LTPH gydymo metodas yra plaučių endarterektomijos operacija. Rečiausiai taikomas gydymas balionine angioplastika. Esant neoperabiliai LTPH, skiriamas gydymas tirpiosios guanilatciklazės stimuliatoriumi – riociguatu.