Lėtinės dilgėlinės diagnostikos ir gydymo principai - Tamašauskienė, Laura; Šitkauskienė, Brigita (Pulmonologija ir alergologija, 2016)
Dilgėline, kuriai būdingas bėrimas pūkšlėmis ir/ar angioedemos klinikiniai požymiai, bent kartą gyvenime gali susirgti 10–20 proc. žmonių. Dilgėlinės išsivystymo priežastys yra labai įvairios, todėl dažnai lieka neišaiškintos. Pagrindinis patogenezės mechanizmas yra putliųjų ląstelių degranuliacija ir mediatorių išsiskyrimas. Dilgėlinė klasifikuojama pagal trukmę ir ją sukėlusią priežastį. Šiame straipsnyje apžvelgiamos šios ligos diagnostikos ir gydymo rekomendacijos.