Žmonių genealogijos ypatumai - Serapinas, Danielius; Bekasėnė, Diana (Pulmonologija ir alergologija, 2016)
Analizuojant žmogaus genomą, DNR struktūras, svarbu pažvelgti ir į žmonijos praeitį, į žmogaus atsiradimo istoriją. Nuo senų laikų žmones intriguoja jų pačių kilmė. Todėl greta istorijos mokslo gyvuoja ir genealogija – žmogaus ar jo giminės šaknų ieškojimas. Genealogija plačiąja prasme – tai istorijos mokslo šaka. Ieškoti savo giminės šaknų žmones skatina pačios įvairiausios priežastys – tikimybė, jog bus rasta sąsajų su kilmingaisiais, giminystės su talentingais asmenimis ar tiesiog noras sužinoti prosenelių gyvavimo istoriją.