Senieji vaistai kvėpavimo takų ligoms gydyti - Mekas, Tauras (Pulmonologija ir alergologija, 2016)
Apie šiuolaikinius vaistus kalbame didžiuodamiesi medicinos mokslo pažanga ir naujomis galimybėmis padėti kenčiantiesiems. Tikime, kad tos galimybės dabar yra kur kas geresnės, nei buvo kada nors anksčiau. Deja, šį tikėjimą aptemdo 2015 m. Nobelio medicinos premijos skyrimas Kinijos farmacininkei Juju Tu už tradicinės kinų medicinos žinių pritaikymą maliarijai gydyti. Pirmąkart per visą istoriją Nobelio medicinos premija buvo įteikta ne už sukurtą naują, o už seno išsaugojimą ir pritaikymą. Niurzgliai kalba, kad tokių keistų atvejų medicinoje bus vis daugiau, ypač jei nuogąstavimai apie antibiotikų eros pabaigą pasitvirtins...