Nosies ertmės plovimas jūros druskos tirpalu sergant alerginiu rinitu - Bajoriūnienė, Ieva (Pulmonologija ir alergologija, 2015)
Sergamumas alerginėmis ligomis, taip pat alerginiu rinitu, didėja visose stiprios ekonomikos šalyse, iš jų ir Lietuvoje. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, sergančių šia liga pasaulyje yra daugiau nei 500 mln. Tai alergenų sukeltas ir su imunoglobulinu E susijęs lėtinis nosies gleivinės uždegimas, reikalingas nuolatinio medikamentinio gydymo bei priežiūros, o nosies ertmės plovimas jūros vandeniu gali efektyviai papildyti šį gydymą.