Seebri Breezhaler (glikopironis) – didelio afiniteto inhaliuojamasis anticholinerginis vaistas LOPL gydyti - Biekšienė, Kristina (Pulmonologija ir alergologija, 2014)
Klinikinėje praktikoje pradėtas vartoti naujas didelio afiniteto inhaliuojamasis ilgai veikiantis anticholinerginis bronchus plečiantis vaistas glikopironio bromidas (glikopironis). Tai miltelinis vieną kartą per parą vartojamas vaistas, patvirtintas LOPL gydyti. Glikopironiui būdinga greita veikimo pradžia – jo bronchus plečiantis poveikis pasireiškia per 5 minutes po pirmosios dozės inhaliacijos. Bronchus plečiantis glikopironio bromido poveikis trunka 24 valandas ir nesilpnėja vaistą nuolat vartojant ilgą laiką. Glikopironis yra toks pat efektyvus, saugus ir gerai toleruojamas kaip ir kitas vienintelis iki šiol turėtas ilgo veikimo anticholinerginis vaistas tiotropio bromidas. Glikopironio bromidas irgi reikšmingai sumažina vidutinio sunkumo bei sunkių LOPL paūmėjimų skaičių ir pagalbinių trumpo veikimo vaistų vartojimą. Taigi vieną kartą per parą vartojamas glikopironis (Seebri Breezhaler) gali būti alternatyva šiuo metu kompensuojamam ilgo veikimo anticholinerginiam vaistui tiotropiui LOPL sergantiems pacientams gydyti.