Plaučių uždegimo komplikacijos - Valavičius, Arvydas (Pulmonologija ir alergologija, 2013)
Visuomenėje įgytas plaučių uždegimas – viena iš dažniausių mirties priežasčių šiuolaikiniame pasaulyje. Sukūrus antibiotikus, mirtingumas itin smarkiai sumažėjo, bet visgi tebėra 8–15 proc. bendrosios terapijos skyriuose ir iki 30 proc. – intensyviosios terapijos padaliniuose.