Bilastino efektyvumas gydant alerginį rinokonjunktyvitą ir įvairios kilmės dilgėlinę - Žilinskaitė, Laura (Pulmonologija ir alergologija, 2013)
Pastaruoju metu labai padaugėjo alerginėmis ligomis sergančių žmonių, o alerginės kvėpavimo takų ligos jau tampa globaline problema. Viena iš dažniausių alerginių ligų – alerginis rinitas, jo paplitimas per pastarąjį dešimtmetį stiprios ekonomikos šalyse padidėjo dvigubai ir siekia 10–25 proc. Alerginis rinitas (AR) – tai alergenų sukeltas ir Ig E nulemtas dažniausiai lėtinis nosies gleivinės uždegimas, kuriam būdingi vienas ar keli požymiai: nosies užburkimas, rinorėja, čiaudulys, nosies niežulys. Kita varginanti ir sutrikdanti socialinį gyvenimą, darbą, miegą liga yra dilgėlinė. Dilgėlinė paplitusi visuose pasaulio kraštuose, ja serga įvairaus amžiaus žmonės. Rizika susirgti dilgėline per gyvenimą kiekvienam žmogui yra 1–5 proc. Didėjantis alerginių ligų paplitimas verčia mokslininkus ieškoti efektyvesnių, ne tik histamino, bet ir uždegimą slopinantį poveikį sukeliančių vaistų, kurie galėtų būti saugiai vartojami ilgą laiką. Bilastinas yra antros kartos antihistamininis vaistas (H1 receptorių blokatorius), neseniai patvirtintas 28 Europos Sąjungos šalyse simptomiškai gydyti alerginiam rinokonjunktyvitui ir dilgėlinei.