Kraujo neutrofilų aktyvumas po bronchų provokacijos D. pteronyssinus alergenu sergant alergine astma ir rinitu - Lavinskienė, Simona (Pulmonologija ir alergologija, 2012)
Manoma, kad neutrofilai turi svarbios įtakos alergeno sukeliamam imuniniam atsakui sergant alerginėmis kvėpavimo ligomis. Šio tyrimo tikslas buvo įvertinti alergine astma ir rinitu sergančių asmenų kraujo neutrofilų fagocitinį aktyvumą, reaktyvių deguonies formų susidarymą (ROS) ir chemotaksį prieš bronchų provokaciją D. pteronyssinus alergenu ir po jos.