Įsteigtas pirmasis Suaugusiųjų cistinės fibrozės centras Lietuvoje - Sakalauskas, Raimundas (Pulmonologija ir alergologija, 2012)
Cistinė fibrozė – paveldima liga, dažniausiai pasireiškianti lėti-ne kvėpavimo takų infekcija, bronchektazėmis, kasos funkcijos ir mitybos sutrikimais. Pastaraisiais dešimtmečiais pagerėjusi ankstyvoji ligos diagnostika bei veiksmingas kompleksinis gydymas ženkliai pailgino cistine fibroze sergančių ligonių gyvenimo trukmę. Daugelyje Vakarų Europos šalių ir JAV cistine fibroze sergantys ligoniai išgyvena jau vidutiniškai iki 40 metų, daugiau nei pusė yra vyresni kaip 18 metų. Užsienyje daug metų cistine fibroze sergančių ligonių sveikatos priežiūra vykdoma ir medicinos pagalba teikiama specializuotuose vaikų ir suau-gusiųjų centruose.