Nemedikamentiniai bronchų sekreto šalinimo metodai sergant cistine fibroze - Kalinauskaitė, Virginija; Malakauskas, Kęstutis (Pulmonologija ir alergologija, 2012)
Straipsnyje aptariami nemedikamentiniai bronchų sekreto šalinimo metodai sergant cistine fibroze (CF). Jie skiriami į aktyvių paciento pastangų reikalingus ir nereikalingus metodus. Kai CF eiga stabili, prioritetiniai – aktyvių paciento pastangų reikalingi metodai, o CF paūmėjus vyrauja aktyvių pastangų nereikalingi metodai.