Indakaterolis – naujausias ir pirmasis kartą per parą vartojamas β2 agonistas lėtinei obstrukcinei plaučių ligai gydyti - Vaitkus, Mindaugas (Pulmonologija ir alergologija, 2012)
Naujas bronchus plečiantis vaistas indakaterolis, Onbrez® Breezehaler®, vartojamas palaikomajam lėtinės obstrukcinės plaučių ligos (LOPL) gydymui. Onbrez® Breezehaler® – pirmasis β2 agonistų grupės vaistas, vartojamas vieną kartą per parą, kuris pasižymi ir greita (per 5 min.) veikimo pradžia, ir 24 val. trunkančiu veiksmingu poveikiu. Rekomenduojama Onbrez® Breezhaler® inhaliatoriumi inhaliuojama dozė yra viena 150 µg kapsulė vieną kartą per parą. Gydytojo nurodymu dozė gali būti didinama iki 300 µg vieną kartą per parą [6]. Šiame straipsnyje pateikiamų studijų duomenys įrodo, jog indakaterolis ženkliai, ilgam ir kliniškai reikšmingai pagerina plaučių funkciją (FEVi), smarkiai sumažina dusulį ir pagerina bendrąją sveikatos būklę lyginant su tiotropiu, salmeteroliu ir formoteroliu.