Tiotropis: kas naujo po UPLIFT tyrimo rezultatų paskelbimo - Vagulienė, Neringa (Pulmonologija ir alergologija, 2012)
Lėtinė obstrukcinė plaučių liga (LOPL) – progresuojanti kvėpavimo takų liga, viena dažniausių neįgalumo ir mirties priežasčių pasaulyje. Kvėpavimo takų praplėtimas, tinkamų bronchus plečiančių vaistų parinkimas – tai LOPL gydymo pagrindas. Tiotropis – vienintelis ilgo veikimo anticholinerginis vaistas, patvirtintas LOPL gydyti.