Apatinių kvėpavimo takų ligų gydymas klaritromicinu - Dvareckaitė, Greta (Pulmonologija ir alergologija, 2011)
Makrolidai dažnai įtraukiami į pneumonijos gydymo gaires. Jie veikia daugumą visuomenėje įgytos ar atipinės pneumonijos sukėlėjų. Prie palankaus makrolidų poveikio prisideda ir tai, kad jie gali sumažinti uždegimo reakcijų sunkumą. Klaritromicinas – vienas iš naujesnių makrolidų, pasižymintis gera skvarba į plaučių epitelio gleivinės skystį. Jo antimikrobinį poveikį sustiprina 14-hidroksi metabolitas, susiformavęs pirmojo prasiskverbimo pro kepenis metu.