Alerginio rinito ir lėtinės dilgėlinės gydymas rupatadinu - Kudzytė, Jolanta (Pulmonologija ir alergologija, 2011)
Rupatadinas – naujas antihistamininis vaistas, pasižymintis išskirtiniu dvejopu poveikiu: blokuoja H1 ir PAF receptorius. Jis yra plataus antialerginio uždegimą slopinančio poveikio, mažina įvairių mediatorių išsiskyrimą tiek ankstyvoje, tiek ir vėlyvoje alerginio uždegimo fazėje, todėl gali veiksmingiau kontroliuoti alerginio rinito ir lėtinės dilgėlinės simptomus.