Šiuolaikinės plaučių vėžio diagnostikos ir gydymo galimybės - Stravinskaitė, Kristina (Pulmonologija ir alergologija, 2010)
Plaučių vėžys – viena dažniausių piktybinių ligų pasaulyje. Plaučių vėžio diagnozė dažniausiai nustatoma pavėluotai, esant IV ar III stadijai, kai radikalus gydymas negalimas. Straipsnyje aptariamos šiuolaikinės plaučių vėžio diagnostikos ir gydymo galimybės, padėsiančios pagerinti šia liga sergančių pacientų prognozę. Plaučių vėžys – viena dažniausių piktybinių ligų pasaulyje. Plaučių vėžio diagnozė dažniausiai nustatoma pavėluotai, esant IV ar III stadijai, kai radikalus gydymas negalimas. Straipsnyje aptariamos šiuolaikinės plaučių vėžio diagnostikos ir gydymo galimybės, padėsiančios pagerinti šia liga sergančių pacientų prognozę.