Naujosios dilgėlinės diagnozavimo ir gydymo rekomendacijos - Leišytė, Palmira (Pulmonologija ir alergologija, 2010)
Dilgėlinė – dažna odos liga. Skiriami įvairūs jos tipai ir potipiai. Jie atsispindi klasifikacijoje, kuri sudaryta atsižvelgiant į pūkšlių trukmę, dilgėlinės kartojimosi trukmę, sukeliančiuosius veiksnius. Naujosiose rekomendacijose pa-teikiami įvairių dilgėlinės tipų ir potipių diagnostikos ir gydymo principai atsižvelgiant į šiuolaikinį dilgėlinės priežasčių ir patomechanizmų supratimą. Pateikiamas lėtinės dilgėlinės gydymo algoritmas.