Ko galima tikėtis pradėjus gydyti tiotropiu ankstyvos stadijos lėtinę obstrukcinę plaučių ligą - Malakauskas, Kęstutis (Pulmonologija ir alergologija, 2010)
Lėtinės obstrukcinės plaučių ligos (LOPL) medikamentinio gydymo veiksmingumas yra gerai ištirtas, tačiau duomenų apie ankstyvųjų stadijų LOPL gydymą stokojama. Nustatyta, kad tiotropis sergantiesiems vidutinio sunkumo LOPL lėtina plaučių funkcijos blogėjimo greitį. Tiotropio skyrimas asmenims, prieš tai nuolat nevartojusiems vaistų nuo LOPL, lemia akivaizdžiai palankų poveikį klinikinei ligos eigai. Tai leidžia teigti, kad gydyti turi būti pradėta jau ankstyvos stadijos LOPL.