Vėžinio pleurito gydymas - Malakauskas, Kęstutis (Pulmonologija ir alergologija, 2009)
Pacientams, sergantiems įvairios lokalizacijos piktybiniais navikais, gali pasireikšti vėžinis pleuritas. Išgyvenimo mediana po vėžinio pleurito diagnozės nustatymo yra 4 mėnesiai. Krūties, plaučių, virškinamojo trakto, kiaušidžių navikai, limfoma – dažniausios piktybinės ligos, pasireiškiančios ir vėžiniu pleuritu. Vėžinio pleurito gydymas tebėra paliatyvus – jo apimtis ir metodas priklauso nuo paciento būklės, ligos prognozės, skysčio pleuroje kaupimosi greičio, gydytojų patirties bei gydymo metodų (kaip antai: toracentezės, protarpinio drenavimo ilgalaikiu pleuros kateteriu, pleurodezės, torkoskopijos, pleuroperitoninio nuosrūvio) prieinamumo.