T limfocitų išskiriamo INF-γ vertinimas diagnozuojant tuberkuliozės infekciją - Hansted, Edita; Šitkauskienė, Brigita (Pulmonologija ir alergologija, 2009)
Tuberkuliozė – viena grėsmingiausių, plačiai pasaulyje paplitusių lėtinių infekcinių ligų, lemianti didelį mirtingumą. Dažniausiai taikomas metodas latentinei tuberkuliozės infekcijai nustatyti yra įodinis tuberkulino mėginys, kurio jautrumas nepakankamas, ypač BCG vakcina skiepytųjų populiacijoje. Siekiant efektyvesnės tuberkuliozės infekcijos diagnostikos, sukurti nauji in vitro diagnostiniai metodai, kurie pagrįsti M. tuberculosis sukelto imuninio atsako ypatumų vertinimu, t. y. stimuliuotų T limfocitų išskiriamo gama interferono (IFN-γ) nustatymu.