Dažniausios vaistų sukeliamos alerginės reakcijos - Budrytė, Brigita; Šitkauskienė, Brigita (Pulmonologija ir alergologija, 2009)
Alergija vaistams, kitaip padidėjusio jautrumo reakcijos, sudaro maždaug 15 proc. visų šalutinių vaistų reakcijų. Dažniausiai jas sukelia antibiotikai, nesteroidiniai vaistai nuo uždegimo (NVNU), anestezijai vartojami vaistai, angiotenziną konvertuojančio fermento inhibitoriai (AKFI), beta adrenoblokatoriai, dekstranai, želatinos tirpalai, insulinas, heparinas, antiretrovirusiniai preparatai, jodo kontrastiniai preparatai. Alergiją vaistams gali skatinti tam tikri rizikos veiksniai: genetiniai, paciento amžius, lytis, organizmo imuniteto būklė, vaisto dozė, vartojimo būdas. Alergija vaistams pasireiškia įvairiai, gali būti pažeistos įvairios organizmo sistemos: oda, plaučiai, kepenys, inkstai, širdis ir kt. Dažniausiai alergija vaistams pasireiškia odos pažeidimu, kurio sunkiausia išraiška Stevens-Johnson, Lyell sindromai. Alergija vaistams gali pasireikšti ir sisteminėmis organizmo reakcijomis: anafilaksiniu šoku, padidėjusio jautrumo sindromu (DRESS sindromas, angl. drug rash with eosinophilia and systemic symptoms), į seruminę ligą panašiomis reakcijomis (SSLR, angl. Serum sickness-like reactions).