Alergija antibakteriniams vaistams - Leišytė, Palmira (Pulmonologija ir alergologija, 2009)
Straipsnyje aptarti alergijos betalaktaminiams antibiotikams diagnostikos bendrieji principai. Atkreiptas dėmesys į alerginių reakcijų antibiotikams klasifikaciją (greitąsias ir negreitąsias reakcijas), padedančią pasirinkti diagnostinius tyrimus, įvertinti kryžmiškumo dažnumą. Greitosios ir negreitosios alerginės reakcijos antibiotikams skiriasi imuniniais mechanizmais, klinikiniais požymiais, diagnostika, prognoze.