Vaikų alergijos vaistams ypatumai - Kudzytė, Jolanta (Pulmonologija ir alergologija, 2009)
Tikslus vaikų alergijos vaistams paplitimas nėra žinomas, nes nepakanka populiacinių tyrimų. Tėvai labai dažnai nurodo vaiko alergiją vaistams, tačiau tyrimais tai įrodyti pavyksta retai. Iš 10–15 proc. atvejų, kai pacientai ar jų tėvų teigia esant alergiją vaistams, tyrimais hospitalizavus ji patvirtinama tik 1–3 proc. atvejų. Alerginių reakcijų rizikos veiksniai yra pacientų amžius, gretutinės ligos, vaistų klasė, vaisto vartojimo trukmė, būdas, kartotinis vartojimas, kartu vartojami kiti vaistai.