LOPL gydymo naujovė – anksti pradėjus gydyti galima pristabdyti sunkią ligą - Sakalauskas, Raimundas (Pulmonologija ir alergologija, 2009)
Šiuolaikinių vaistų efektyvumas gydant lėtinę obstrukcinę plaučių ligą (LOPL) įrodytas daugeliu klinikinių tyrimų. Tiesa, daugiausiai duomenų sukaupta apie kliniškai ryškios, tai yra vėlesnių stadijų, LOPL gydymą.