Venų tromboembolijos rizikos veiksniai - Miliauskas, Skaidrius; Žemaitis, Marius; Sakalauskas, Raimundas (Pulmonologija ir alergologija, 2009)
Straipsnyje pateikiama literatūros apie įgimtus ir įgytus venų tromboembolijos rizikos veiksnius apžvalga. Daug dėmesio skirta paveldimos trombofilijos etiopatogenezei, diagnostikai ir patikrai.