Kosulys otorinolaringologo požiūriu - Pribuišienė, Rūta; Ulozas, Virgilijus (Pulmonologija ir alergologija, 2008)
Nustatant kosulio priežastį neretai bendradarbiauja kelių specialybių gydytojai. Kadangi kosulį gali provokuoti viršutiniuose kvėpavimo takuose (ryklėje, gerklose) esančių refeksinių sričių dirginimas, svarbu otorinolaringologinis paciento tyrimas. Otorinolaringologai gali patvirtinti ar atmesti daugelį kosulio priežasčių: gastroezofaginio refliukso ligos laringofaringinę formą, gerklų darinius, svetimkūnius ar balso klosčių paralyžių, nosies ir prienosinių ančių bei išorinės klausomosios landos ligas. Tik kompleksinis priežastinis gydymas garantuoja laukiamą stabilų gydymo efektą.