Vaikų lėtinis kosulys - Kudzytė, Jolanta (Pulmonologija ir alergologija, 2008)
Priimta laikyti, kad vaikų lėtinis kosulys yra besitęsiantis ilgiau nei 4 savaites, o suaugusiųjų – ilgiau nei 8 savaites. Tačiau Britų torakalistų draugijos (BTS) metodinėse rekomendacijose lėtinis kosulys suskirstomas į smulkesnes grupes pagal kosulio pobūdį ir eigą. Straipsnyje pateikiami Europos respiratologų draugijos (ERS) ir BTS vaikų lėtinio kosulio diagnostikos algoritmai. Nustačius lėtinio kosulio kilmę, 80 proc. pacientų gydymas būna veiksmingas, todėl labai svarbu diagnozuoti kosulį sukėlusią ligą, o ne vartoti kosulį slopinančius vaistus.