Idiopatinė plaučių fibrozė ir aktualūs jos diagnostikos bei gydymo klausimai - Barkauskienė, Diana; Stukaitė, Viktorija (Pulmonologija ir alergologija, 2008)
Idiopatinė plaučių fibrozė, dar vadinama kriptogeniniu fibroziniu alveolitu, yra lėtinė, greitai progresuojanti, neaiškios kilmės intersticinė plaučių liga. Ji viena iš dviejų klasikinių intersticinių plaučių ligų – kita sarkoidozė [1]. Specifiniu požiūriu IPF yra savito tipo, kuriam būdinga savita histologinė struktūra [2].