Lėtine obstrukcine plaučių liga serganičių ligonių reabilitacija - Kryžiūtė, Dovilė; Vedrickaitė, Jolita (Pulmonologija ir alergologija, 2008)
Pagrindiniai plaučių ligų reabilitacijos tikslai yra lengvinti simptomus, gerinti paciento gyvenimo kokybę ir skatinti fizinį bei emocinį aktyvumą. Sprendžiamos ir kitos problemos: fizinio krūvio toleravimo mažėjimo, santykinės socialinės izoliacijos, nuotaikos sutrikimų, ypač depresijos, raumenų nykimo ir kūno masės mažėjimo. Didžiąją dalį pacientų, kuriems skiriama pulmonologinė reabilitacija, sudaro ligoniai, sergantys lėtine obstrukcine plaučių liga (LOPL). Straipsnyje apžvelgiamos naujausios Amerikos torakalistų bei Europos pulmonologų sąjungos parengtos pulmonologinės reabilitacijos rekomendacijos.