Symbicort SMART - pažangus metodas siekti astmos kontrolės - Šitkauskienė, Brigita (Pulmonologija ir alergologija, 2008)
Pagrindinis astmos gydymo tikslas, t. y. astmos kontrolė, pasiekiamas gerinant klinikinių ligos simptomų valdymą ir kartu mažinant paūmėjimų riziką. Klinikinių tyrimų duomenys rodo, kad taikant palaikomąjį ir simptomus slopinantį gydymą vienu inhaliatoriumi – budezonido ir formoterolio deriniu (Symbicort SMART) – suaugusiems pacientams, sergantiems vidutinio sunkumo ar sunkia astma, pavyksta geriau kontroliuoti ligą nei gydant įprastiniu būdu: vien inhaliuojamaisiais gliukokortikosteroidais arba inhaliuojamaisiais gliukokortikosteroidais ir ilgai veikiančių beta 2 agonistų fiksuota doze, o simptomus slopinant trumpai veikiančiais beta 2 agonistais.