UPLIFT - ilgalaikių lėtinės obstrukcinės plaučių ligos gydymo tyrimų gairės - Sakalauskas, Raimundas (Pulmonologija ir alergologija, 2008)
2008 m. spalio 5 d. Berlyne vykusiame Europos respiratologų draugijos (ERS) kasmetiniame kongrese buvo viešai paskelbti UPLIFT® (angl. Understanding Potential Long-term Impacts on Function with Tiotropium) tyrimo rezultatai. UPLIFT®, viename didžiausių kada nors atliktų lėtinės obstrukcinės plaučių ligos (LOPL) tyrimų, dalyvavo 5 993 LOPL sergantys pacientai iš 490 tyrimo centrų 37 pasaulio šalyse, įskaitant Lietuvą. Tyrimui vadovavo profesorius Marc Decramer, Belgijos Liuveno (Leuven) mieste esančio Katalikų universiteto ligoninės Pulmonologijos skyriaus vadovas.