Kam ir kada tikslinga atlikti plaučių transplantaciją - Malakauskas, Kęstutis (Pulmonologija ir alergologija, 2008)
Nuo 1986 metų, kai buvo sėkmingai atlikta pirmoji plaučių transplantacija, domėjimasis šiuo paskutinių stadijų plaučių ligomis sergančių ligonių gydymo būdu didėja. Deja, dėl donorinių organų stygiaus dalis pacientų miršta, nesulaukę transplantacijos. Taigi laiku įtraukti ligonį į laukiančiųjų plaučių transplantacijos sąrašą itin svarbu. Straipsnyje aptariamos indikacijos bei kontraindikacijos atlikti plaučių transplantaciją.