Šiuolaikinės bronchoskopijos galimybės - Pilkauskaitė, Guoda; Žemaitis, Marius (Pulmonologija ir alergologija, 2008)
Bronchoskopija – vienas svarbiausių invazinių tyrimo metodų pulmonologijoje. Atsiradus naujų bronchų tyrimų metodų jos svarbą kasdienėje praktikoje dar labiau padidėjo. Straipsnyje aptariama bronchologijos istorija, fibrobronchoskopo (lanksčiojo) ir rigidinio (standžiojo) bronchoskopo panaudojimo galimybės, autofluorescencinė bronchoskopija ir endoskopinis ultragarsinis tyrimas bei kvėpavimo takų stenozės gydymas.