Sarkoidozės diagnostika ir gydymas - Vaitkus, Mindaugas; Barkauskienė, Diana (Pulmonologija ir alergologija, 2007)
Sarkoidozė – tai nežinomos kilmės daugiasistemė granuliominė liga. Organų pažeidimas paprastai būna be simptomų, o ir pati liga dažniausiai regresuoja savaime, bet gali progresuoti į lėtinę fibrozę ir sunkų įvairių organų pažeidimą. Šiame straipsnyje aprašomi ligos diagnostikos aspektai, pateikiamas tyrimo algoritmas. Nemaža dėmesio skiriama sarkoidozės gydymo standartizavimui.