Plaučių imunohistocheminiai pokyčiai sergant lėtine obstrukcine plaučių liga ir astma - Januševičiūtė, Asta (Pulmonologija ir alergologija, 2007)
Astma ir lėtinė obstrukcinė plaučių liga (LOPL) – lėtinės, obstrukcinės kvėpavimo takų uždegimo ligos, kurios skiriasi savo klinika bei patogeneze. Astmos bei LOPL patogenezėje dalyvauja daug ląstelių. Imunohistocheminiais metodais nustatomas padidėjęs neutrofilų, makrofagų bei CD8+ T limfocitų kiekis LOPL atvejais ir padidėjęs eozinofilų, putliųjų ląstelių, CD4+ T limfocitų kiekis bronchų astmos atvejais.