Astmos kontrolė vienu inhaliatoriumi - nauja astmos gydymo strategija - Šitkauskienė, Brigita (Pulmonologija ir alergologija, 2007)
Vaistų deriniai (inhaliuojamųjų gliukokortikosteroidų (IGKS) ir inhaliuojamųjų ilgai veikiančių β2 agonistų) viename inhaliatoriuje yra labai veiksmingi gydant astmą, nes pasižymi sinerginiu poveikiu, t. y padeda geriau kontroliuoti astmą negu vartojant vien IGKS. Klinikiniai tyrimai rodo, kad inhaliatorius, kurio sudėtyje yra budezonido ir formoterolio, gali būti vartojamas ir ilgalaikiam nuolatiniam astmos gydymui, ir papildomai simptomams šalinti. Tokia gydymo metodika pavadinta SMART (angl. Symbicort Maitenance And Reliever Therapy). Gydant SMART metodika, astmą pavyko kontroliuoti mažesnėmis IGKS dozėmis bei sumažinti sunkių astmos paūmėjimų.