Tiotropio efektyvumas gydant LOPL per Respimat Soft Mist inhaliatorių - Vaitkus, Mindaugas (Pulmonologija ir alergologija, 2011)
Tiotropis, anticholinerginis vaistas, inhaliuojamas vieną kartą per dieną naudojant HandiHaler®, išplečia bronchus ilgiau nei 24 valandoms ir taip pagerina pacientų savijautą. Respimat Soft MistTM (SMI) inhaliatorius – tai naujas propelento neturintis inhaliatorius, sukurtas gydyti tiotropiu kaip alternatyvus inhaliatorius. Spiriva® Respimat® išpurškiamas unikalus lėtai judantis drėgnas vaisto srautas SMI užtikrina, kad Spiriva® geriausiai patektų į plaučius, todėl daugumai sergančiųjų lėtine obstrukcine plaučių liga (LOPL) jį naudoti paprasta ir paranku.