Metastazavusio nesmulkiųjų ląstelių plaučių vėžio pirmos eilės gydymas nivolumabu ir ipilimumabu derinyje su dvejais chemoterapijos kursais - Matulionė, Jurgita (Pulmonologija ir alergologija, 2022)
Pastaraisiais metais imuninės kontrolės taško inhibitoriai, atkuriantys priešnavikinį imuninį atsaką, žymiai pakeitė išplitusio nesmulkiųjų ląstelių plaučių vėžio (NSLPV) gydymą. Imuninės kontrolės taško inhibitorius derinant su kitais gydymo būdais (chemoterapija, kitais kontrolinio taško inhibitoriais) pastebėtas žymiai pagerėjęs išgyvenamumas, nepriklausomai nuo programuotos ląstelių žūties ligando (PD-L1) raiškos navikiniame audinyje. Nivolumabo ir ipilimumabo derinys su dviem chemoterapijos kursais yra pirmasis Europos Sąjungoje patvirtintas dviguba imunoterapija pagrįstas gydymo būdas išplitusiu NSLPV sergantiems pacientams, kuriems nenustatyta aktyvuojančių epidermio augimo veiksnio receptoriaus (EGFR) geno mutacijų arba anaplastinės limfomos kinazės (ALK) translokacijų.